Összetevők: homoktövis velő, almavelő, sűrítő anyag: pektin, tartósítószer: kálium-szorbát.
A natúr homoktövis lekvár kíméletes eljárással készül, hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
A homoktövis az ezüstfafélék családjába tartozik. A tengerpartok homokdűnéin, folyó- és patakhordalékokon, hazánkban a Duna és a Dráva homoktalaján élő növény. Nálunk őshonos és védett. Már az ókorban felismerték, hogy a homoktövis bogyója és levele gyógyhatással rendelkezik.?
Termése augusztus elejétől szeptember végéig érik be. Dércsípetten édessé válik az amúgy kesernyés, savanykás gyümölcs.
Termése bővelkedik C-vitaminban, de megtalálható benne az A-vitamin is, továbbá tartalmaz almasavat, mannitot, zsíros olajakat, flavonoidokat. Találhatók benne eszenciális zsírsavak és E-vitain is. Ez a piciny gyümölcs tízszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citrom. Gyümölcse savas, és előszeretettel használják gyógyszeralapanyagként.
Kiszerelés: 200g