Paleolit étrend

Paleolit étrend

A paleolit étrendet követők számára sok, mások által használt alapanyag kiesik. Ezek pótlására nem sok helyen van lehetőség, ezért úgy döntöttünk, hogy megkönnyítjük az életedet! Az itt található élelmiszerek maximálisan a paleolit életmód fényében készülnek, azaz nem tartalmaznak sem gluténtartalmú növényeket, tejtermékeket, hüvelyeseket, hozzáadott cukrot tartalmazó élelmiszereket, sem pedig az ezek felhasználásával készült összetevőket.

Mivel ez nem egy ideiglenes diéta, hanem egy életmód, ezért érdemes megbízható helyről beszerezni az összetevőket! Nézz körül nálunk, és válogass kedvedre!

ÚJ
161  termék
Alapanyagok
ÚJ
208  termék
Fűszerek
ÚJ
171  termék
Kávék, Teák
ÚJ
78  termék
Magok
43  termék
Tészták

A paleolit étrendről 

Ahogy fent említettük, a paleolit életmód nem egy rövid élettartamú diéta. A legjobb, ha a célunk elérése után, mint amilyen a fogyás vagy épp egy egészségi probléma kezelése, nem térünk vissza a korábbi, erősen károsító életmódhoz.

Bár számos, az elején nehéznek tűnő szabályt kell betartani, de hosszabb távon biztosan a legjobb, ami történhet velünk. Éppen ezért fontos, hogy ne váltsunk vissza a hibás és megszokott életre, mivel azzal könnyen tönkretehetjük az elért eredményt!

Webáruházunkban megtalálsz mindent, ami a paleolit irányú főzéshez szükséges, ezeket a legtöbb áruházláncban egyáltalán nem vagy csak nagyon minimális kínálatban találhatod meg. 

 

Alapanyagok

Ez alatt a menüpont alatt megtalálsz mindent, amire az induláshoz szükséged lehet. Itt vannak az alapélelmiszerek, amikből igazán finom és laktató ételeket tudsz készíteni a paleolit étrendbe illeszthetően. Itt mindenképp érdemes alaposan átnézni az alapanyagokat, hiszen némelyikről nem is gondolnád, hogy milyen sokoldalúan használható. Olyanokat is megtalálsz, mint a pudingporok, a paleolit életmódba illeszthető Szafi termékek és még rengeteg dolgot, ami megkönnyíti az életed! Erre a szekcióra mindenképp szánj időt, és válogass az ízlésednek megfelelően!

 

Édesítők és frissáruk

Mint tudjuk, a paleolit életmódban nem találod meg a finomított cukrokat és az ehhez kötődő termékeket. Éppen ezért az édesítőszerek között érdemes böngészned, ha mégis megkívánod az édes ízt! Xilit, stevia, eritrit? Ez az a hely, ahol mindet megleled! 

A frissáruk között ne is keress gluténtartalmú ételeket, mivel biztosan nem lelsz rájuk! A glutén a szervezet számára méreg, így mi biztosan nem mérgezünk! Ha egy kis finomságra vágysz, nyugodtan válassz innen, hogy egészséges és paleolit ételeket ehess!

 

Csokoládék, rágcsálnivalók

Bármilyen hihetetlen, a paleolit étrendbe is beilleszthetők a különböző rágcsálnivalók vagy épp csokoládék. Persze mindig alapos tanulmányozást igényelnek, ha máshol vásárolsz, de hidd el, nálunk csak olyat találsz, ami belefér az életmódba! Válogass kedvedre belőlük!

 

Sótermékek

Bármilyen hihetetlen, a só esetében sem mindegy, hogy milyen és honnan származik. A legjobb a paleolit Parajdi só és a Himalaya só. Sőt, akár sómécsest és sólámpát is kapsz nálunk, hogy minimalizálhasd a stresszt az életedben. Megtaláltad a legjobbat? Ne habozz a kosaradba tenni!

 

Magok és maglisztek

Mivel gluténmentes termékeket fogyasztasz a paleolit életmód esetében, így nem meglepő, hogy lisztek tekintetében szűkebb körből válogathatsz. Találd meg számodra a legjobbat!

Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!