A Szertartásos Matcha Tea fogyasztásának nagy hagyománya van Távol-keleten. A speciálisan termesztett (3-4 hétig árnyékolva) tealevelekből készül, szárak eltávolításával a különleges Matcha Tea. A Matcha mindig őrölve kerül a fogyasztóhoz, forró vízben feloldva kis bambusz habverővel alaposan elkeverve fogyasztjuk, tehát tulajdonképpen magát a levelet is megisszuk. Sok, egészségünkre jótékony hatással rendelkezik, csak az antioxidánsokat említeném a vitaminok és ásványi anyagok mellett. A legújabb kutatások az mutatják, hogy lassítja, megállítja a ráksejtek növekedését.
Elkészítése: 1 teáskanál Matcha Tea kb 1 dl forróvízben felverve.
Felhasználási javaslat: Főként teának, de az úttörő Séfek sok friss, újító ötlettel az ételekben is használják. Desszertekben, édességekben elsősorban, de levesek, Wok-ban készült ételek, sőt még a Guacamole színezője, ízesítője lehet.