A zöld tea puskapor jellemzői
A zöld tea puskapor neve onnan ered, hogy a szürkés-zöld színű leveleket szorosan golyókká sodorják össze, amelyek azonban forró víz hatására "szétdurrannak" és a levelek eredeti hosszú, lapos formájukat felvéve szétterülnek.
Legfőbb erénye abból származik, hogy levelek gőzölésével megakadályozzák az erjedési folyamat megindulását. Az erjedés kiiktatása azért rendkívül fontos, mert ennek köszönheti a tea jellegzetes ízét, és ami még lényegesebb, hogy így maradhatnak benne azok az anyagok, melyeknek jó tulajdonságait köszönheti.
A zöld tea puskapor fogyasztásának előnyei
Közkedvelt, finom teafajta. Antioxidáns hatású anyagokat, a polifenolokat tartalmaz, amelyek védik a szervezetet a szabadgyökök károsító hatásától.
Jótékonyan hat a szív- és érrendszerre.
A főétkezések után fogyasztott zöld tea nagyban hozzájárul a testsúly csökkenéséhez, ugyanis a zsír nagy részét nem engedi felszívódni a szervezetben.
Koffeintartalmának köszönhetően megteremti a testi és szellemi egyensúlyt, és elűzi a fáradtságot.
A zöld tea (puskapor) elkészítése
A legjobb teát úgy készíthetjük, ha egy lapos teáskanálnyi teát számítunk személyenként és még "egyet a kannára is".
A zöld teát forró, de nem forrásban lévő vízzel készítsük és 4-5 percig hagyjuk állni.