Jelentőség, hatások:
A karobpor, a kakaóval ellentétben nem tartalmaz koffeint és teobromint, amelyek kellemetlen hatással lehetnek az arra érzékenyekre. A karob nem izgalja, inkább nyugtatja az emésztőrendszert, ezért hasmenés esetén segíthet a tünetek enyhítésében. A karobpor íze édesebb, mint a kakaóé.
A karobpor rosttartalma igen jelentős és zsírtartalma sokkal alacsonyabb, mint a kakaópornak, ezért fogyni vágyók inkább ezt válasszák, ha könnyű desszertet szeretnének készíteni.
A karobpor antioxidánsokat is tartalmaz, illetve fontos ásványi anyagokat, mint a kalcium, kálium, magnézium, cink.
A karobpor gluténmentes.
Felhasználás:
A karobpor 1:1 arányban alkalmas a kakaó helyettesítésére szinte bármilyen receptben, akár nyersen, akár hőkezelt formában.
Összetevők: karob
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték:
|
1529 kJ / 355 kcal
|
Zsír:
|
4 g
|
- amelyből telített zsírsavak:
|
1 g
|
Szénhidrát:
|
84,26 g
|
- amelyből cukor:
|
38,14 g
|
Fehérje:
|
4,87 g
|
Só:
|
0,017 g
|
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Spanyolország.