A fekete fokhagyma egy igazi különlegesség, melynek az alapja a friss fehér fokhagyma, amit szabályozottan magas hőmérsékleten, valamint nagy páratartalom mellett melegítenek.
A folyamat során veszi fel a termék feketés árnyalatát, miközben a friss fokhagymára jellemző ízvilág határozottsága megszűnik, azonban a fizikai és a kémiai tulajdonságok egyaránt változnak, aminek jóvoltából a benne található sok értékes hatóanyag mennyisége a többszörösére nő.
Igazán szeretjük a különlegességeket, és ez az ízvilág felfedezésére különösen igaz. Néha olyan jó lenne valami magyaros, valami ízletes dologhoz jutni, ahogyan ott van a kaviár, vagy a szarvasgomba is. Általában az ár nem szokott ilyen esetekben túl jó lenni, és még az íz sem a legtökéletesebb. Erre szokták azt mondani, hogy van akinek ínyenc, van akinek nem. Mi magunk is gondolkodtunk abban, hogyan lehetne valami igazán különlegeset odatenni a piacra, ami megfizethető, ténylegesen ínyenc, és még különlegesen jó hatással is bír a szervezetre.
Persze, amikor meghallják az emberek, amiről szó van, bizony először tartanak tőle, mert ez nem egy mindennapi dolog, de a sztereotípiákat félre kell tenni, hiszen mi is pont ezek miatt döntöttünk e mellett a termék mellet. Ezzel kilőjük az ízvilágról alkotott ínyenc kliséket, és egy élménnyel helyettesítjük, és természetesen jó élménnyel.
A fekete fokhagyma egy igazi különlegesség, melynek az alapja a friss fehér fokhagyma, amit szabályozottan magas hőmérsékleten – általában 60- 80 Celsius fokon –, valamint nagy páratartalom mellett melegítenek.
A folyamat során veszi fel a termék feketés árnyalatát, miközben a friss fokhagymára jellemző ízvilág határozottsága megszűnik, azonban a fizikai és a kémiai tulajdonságok egyaránt változnak, aminek jóvoltából növekedésnek indul a benne található antioxidáns és egyes vegyületek mennyisége.
Ez azt jelenti, hogy nagyon sok értékes hatóanyag mértéke a többszörösére .
emelkedik a fokhagymában, így kifejezetten pozitív hatást gyakorolhat az immunrendszer működésére, de a szív- és érrendszer egészségéhez, a normális koleszterinszint fenntartásához szintén hozzájárulhat.
A „jótékony stressz” kihívás, késztetés. Segít, hogy reggelente frissen, elevenen ébredjünk, hogy napközben lelkesek, pozitívak, kreatívak legyünk.
A fekete fokhagyma átalakult vegyületeinek köszönhetően is hozzájárul az ideiglenes stresszel szembeni ellenálló képességhez.
A fekete fokhagyma is közreműködik a normális koleszterinszint fenntartásában, a szív egészségének megőrzésében úgy, hogy mellette lehelete is szalonképes marad!
A fekete fokhagyma a jellegzetes fokhagyma szag nélkül is jótékonyan hat a keringési rendszerre, és támogatja az immunrendszer egészséges működését.
Adagolás: napi 1 gerezd fekete fokhagyma
Figyelmeztetések: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt amennyiben allergiás a fokhagymára, vagy véralvadás gátlót szed! Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó. Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt. Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.