Lekvárkészítésnél a citromsav elősegíti a zselésedési folyamatot és kiemeli a gyümölcsök természetes ízét. Élelmiszerekben elsősorban antioxidánsként (bár önállóan nincs ilyen hatása, elősegíti a többi antioxidáns hatását), savanyúságot-szabályozó anyagként, valamint ízesítőszerként alkalmazzák E330 néven. Gyümölcsételek esetén késlelteti a gyümölcsök oxigén hatására történő elszíneződését. Napi maximum beviteli mennyisége nincs korlátozva.
FIGYELEM! A lédig zsákos (20 - 25kg-os) termékek esetén, az összsúlytól és a rendelés végösszegétől függetlenül, zsákonként plusz 1999.- Ft szállítási költség kerül felszámításra (az alap szállítási költségen felül). A lédig zsákos kiszerelésű termékekeket CSAK a Trans Sped Zero futárszolgálattal tudjuk kiküldeni.