A termék speciális aszalási eljárással készül, melynek lépései az alábbiak:
1. lépés: A friss gyümölcs szárítása: Ebben a lépésben a gyümölcsből kivonják a levét, amely az adott gyümölcsfajtából származó természetes cukrokat tartalmaz.
2. lépés: A kapott gyümölcslé felforralása: Az első lépésben kapott gyümölcslevet a benne lévő víz egy részének elpárologtatásával koncentrálják. Ez a lépés növeli az egyes szénhidrátok, különösen a fruktóz százalékos arányát.
3. lépés: Az aszalt gyümölcsöt, amelyből a levet nyerték, beáztatják a megnövelt fruktózkoncentrációval rendelkező gyümölcslébe. Ozmotikus nyomás hatására a gyümölcs magába szívja a fruktóz egy részét az említett koncentrált gyümölcsléből.
Bár az aszalvány nem tartalmaz mesterséges édesítőszereket, kizárólag a gyümölcsben alapból is megtalálható fruktózt, az aszalási eljárás következtében mégis magasabb lesz a cukortartalma, mint a friss gyümölcsnek.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia:
|
350kcal/1464kJ
|
Zsír:
|
0g
|
-ebből telített zsírsav:
|
0g
|
Szénhidrát:
|
87g
|
-ebből cukrok:
|
28g
|
Fehérje:
|
0g
|
Rost:
|
3g
|
Só:
|
0g
|
Összetevők: sárgadinnye, fruktóz, sárgadinnye aroma
Származási hely: Thaiföld
A nyár dinnye nélkül olyan, akár a tél hó nélkül. A tökfélék, más néven kobakosok közé tartozó dinnye, azonban botanikailag valójában főzelékféle. A rendkívűl magas víztartalmú görögdinnye a meleg nyári napokon ideális a szomjúság enyhítésére. A különböző cukordinnyefajták tartalmasabbak, édesebbek, egészségesebbek. Nagy mennyiségben tartalmaznak védekezőrendszerünket erősítő karotinoidokat, ez a gyümölcshús világos narancssárga színére pillantva szinte szabad szemmel látható.A sárgadinnye rendkívül gazdag nyomelemekben és ásványi anyagokban.
A dinnye tartalmaz kálciumot, foszfort, nátriumot, vasat, magnéziumot, rezet, cinket, kobaltot, A-vitamint, niacint, riboflavint, fólsavat és C-vitamint, továbbá a krómtartalma is jelentős. A sárgadinnye fogyasztása béta-karotin tartalmánál fogva ajánlott láz és gyulladásos megbetegedések esetén.
Hatékony ellenszere az epekőnek. Enyhíti az emésztési panaszokat, így kiemelten ajánlott vékony- és vastagbélgyulladásban szenvedő betegeknek. A sárgadinnye átmossa és hűsíti a problémás bélszakaszt anélkül, hogy megterhelné a szervezetet.
A görögdinnyénél egészségesebb a sárgadinnye. Magas karotinoidtartalma ideális nyári csemegévé teszi, ugyanis védi bőrünket a káros UV-sugárzással szemben. Emellett erősíti a sejteket úgy, hogy azok meg tudjanak küzdeni az ózonból, a füstből és más káros anyagokból eredő szabad gyökökkel.
Kiszerelés: 100g