A kandírozással szemben az aszalt gyümölcsöket nem áztatják az aszalás előtt cukorszirupba, csak hagyják megszáradni, így a természetes cukortartalma marad benne a gyümölcsben.
Kevés nagypapa kertjéből hiányzik a fényes törzsű, savanykás, piros gyümölcsöket hozó meggyfa. Hihetetlennek tűnhet, de a meggy a Balkántól egészen Észak-Indiáig őshonos és mindenhol tisztelet övezi különleges tisztító tulajdonsága miatt.
Előnyös élettani hatásai:
- Méregtelenítő, vér- és vesetisztító hatásáért fontos szerepet kap a természetgyógyászatban
- Káliumtartalma segít a szívritmus stabilizálásában és egészségesen tartja a bőrt.
- Enyhíti a szorulást, kis mértékben hashajtó hatású.
- Kis mennyiségben, napi rendszerességgel fogyasztva csökkenti a vér húgysavszintjét, ezzel pedig segít a köszvény megelőzésében.
- C-vitamin tartalmának köszönhetően antioxidáns hatással is bír.
Ízletes, savanyú-édes csemegének számít az apróra aszalt meggy fogyasztása. A reggeli cereáliákat különösen finommá, energiadússá varázsolja.
Kiszerelés: 100g