Paleolit receptek

Zselés szaloncukor

2017.12.14 17:39

Hozzávalók 15 darabhoz:
- 1 dl frissen facsart narancslé
- 1 dkg zselatinpor
- 1 kk. 4x-es édesítő
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 tk. kókuszzsír

Elkészítési idő: 40 perc + hűtés



Elkészítés:
A narancslében csomómentesen elkeverjük a zselatint és az édesítőt. Egy kis lábosban felmelegítjük a keveréket, majd egy szilikonos szaloncukorformába öntjük. A kis mélyedéseket a peremükig töltjük fel. Kihűtjük, és hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk a kókuszzsírral, majd kihűtjük. A megszilárdult zseléket kinyomkodjuk a formából, és fogpiszkálóra tűzve a csokoládéba mártjuk őket. Lehet valamilyen zöldséget is használni a szárításhoz, például kígyóuborkát: a fogpiszkálókat a zöldségbe szúrva a szaloncukrok a levegőben maradnak, és száradás közben nem ragadnak hozzá semmihez. Mikor már teljesen megszilárdult a csokoládé, selyempapírba, fóliába csomagoljuk a szaloncukrokat.

A zselés szaloncukor elkészítése a megfelelő forma és a dermedési idő miatt kissé bonyolultabb és hosszadalmasabb, mint a gyümölcsös-diós változatok, a mogyoróféléket kerülni vágyóknak viszont nagyon jó választás. Egyszerűbb
megoldás lehet a zselét egy tömbben megszilárdítani, és kis hasáb alakú szaloncukrokat készíteni belőle.

zselés szaloncukor