Paleolit receptek

Zöldséges nokedli parmezánnal

2022.09.01 14:00
Zöldséges nokedli parmezánnal

Hozzávalók 2-3 személyre:
• 1 nagy karfiolrózsa
• 1 nagy brokkolirózsa
• 2 db sárgarépa

• 10-12 dkg paleoLét lisztvarázs szükség szerint
• 3 db tojás
• 3 tk. kacsazsír
• 3 tk. tojásfehérje por (opcionális)
• só ízlés szerint

A tetejére:
• reszelt parmezán ízlés szerint
• ToTu krém extra ízlés szerint

Elkészítés:

A karfiolt, a brokkolit, a sárgarépát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, külön-külön a késes aprítóba aprítjuk, külön-külön színenként 1 db tojással, sóval, kacsazsírral, a tojésfehérje porral és a lisztvarázzsal lágy nokedli tásztát készítünk. Majd forró, sós vízben elöször a karfiolost, majd a rápásat és legvégül a brokkolis nokedlit szaggatjuk, hideg vizzel öblítjük. Reszelt parmezánnal és ToTu krém extrával tálaljuk. Kinálhatjuk pörköltek mellé is, nagyon finom.

 

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/