Hozzávalók 4 darabhoz:
• 2 db közepes cukkini reszelve (kb. 40 dkg)
• 2 db új sárgarépa reszelve
• 500 g darált hús (dagadó)
• 2 db tojás
• chili pehely ízlés szerint
• só ízlés szerint
• bors ízlés szerint
• 3 evőkanál PaleoLét lisztvarázs (szükség szerint)
Feltét:
• 2 evőkanál ToTu krém extra
• 4 teáskanál aszalt paradicsom
• 2 ág friss kakukkfű
• 4 evőkanál reszelt cheddar sajt
• 4 evőkanálnyi kockázott bacon szalonna
Elkészítési idő: 50 perc
Elkészítés:
A cukkinit, a répát megmossuk szárazra töröljük, nagy lyukú reszelő egy tálba reszeljük, sózzuk és állni hagyjuk (kb. 10 perc). A levét kinyomkodjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, pár percig állni hagyjuk, ha szükséges adunk hozzá lisztet, négy részre osztjuk.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, kör alakúra formázzuk, lelapogatjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig barnára sütjük a pizzaalapot. Hűlni hagyjuk, majd lekenjük a tetejét a totu krém extrával, rászórjuk az aszalt paradicsomot, a bacont és végül a sajtot. Visszarakjuk a sütőbe kb. 8- 10 perc, amíg a sajt ráolvad.
Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/