Hozzávalók személyenként:
• 25 dkg tisztított pisztráng
• 3 karika citrom
• 1 gerezd fokhagyma hámozva, vékonyan szeletelve
• 2 szál édeskömény zöldje
• 2 szál friss tárkony
• só, frissen őrölt bors
• 1 ek. extra szűz olívaolaj
Elkészítési idő: 25 perc
Elkészítés:
A pisztrángot kívül-belül besózzuk, és frissen őrölt borssal ízesítjük. A hasüregébe tesszük a citromkarikákat, a fokhagymaszeleteket, a zöldfűszereket, és meghintjük egy kevés olívaolajjal. Egy tűzálló tálban 190 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 15-20 percig sütjük. Frissen tálaljuk, házi majonézzel, salátával, ízlés szerint sült zöldséghasábokkal.
Az egyik legfinomabb hazai halunk a pisztráng. Méretéből és felépítéséből adódóan legjobban egyben sütve szeretjük elkészíteni.
Mezei Elmira receptje