Paleolit receptek

Zöld fűszeres lazacpástétom

2018.07.05 14:09
Zöld fűszeres lazacpástétom

Hozzávalók 40 dkg lazackrémhez:
• 30 dkg lazacfilé
• só, bors, citromlé
• 1-1 ek. aprított petrezselyem, snidling, kapor

A majonézhez:
• 2 tojássárgája
• 2 csipet só
• 2 nagy csipet eritrit
• 1 ek. paleomustár
• 1 dl dióolaj
• 1,5 dl kókuszolaj
• 1 ek. citromlé

Elkészítési idő: 30 perc


Elkészítés:
A lazacot sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, majd mindkét oldalát megsütjük. Míg hűl, elkészítjük a majonézt. A tojások sárgáját a sóval, az eritrittel és a mustárral, habverő segítségével elkeverjük, majd először óvatosan, vékony sugárban elkezdjük hozzáadagolni az olajat. Ha felvette, mehet hozzá bátrabban az olaj. Végül citromlével stabilizáljuk. A kihűlt lazacot összeturmixoljuk a zöldfűszerekkel, majd hozzákeverjük a majonézt. Hidegen tálaljuk, paprikába töltve vagy egyéb ropogós zöldséggel.

Ropogós kaliforniai paprikában tálalva vendégváró falatnak és előételnek egyaránt jó választás.

Sinka Judit receptje