Hozzávalók 1 adaghoz:
• egy marék vegyes saláta levél
• ¼ kis lilahagyma vékonyan felkarikázva
• 3 cm-es darab póréhagyma, vékonyan felkarikázva
• ½ kis sárgarépa, apróra vágva vagy reszelve
• 1 paradicsom, felkockázva
• 5 szelet uborka, csíkokra vágva
• 5 dkg lilakáposzta, laskázva
• 1-2 tojás, félkeményre fozve
• 10 dkg csirkemáj (vagy bármilyen egyéb kedvenc máj)
• 1 tk. libazsír
• só, bors, csipet szárított kakukkfű
Az öntethez:
• 1 ek. olívaolaj
• 1 ek. balzsamecet
• 1 csipet só
• ½ kk. eritrit
• 1 kk. mustár
• ½ apró csili, magok nélkül apróravágva
Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés:
A salátát, a lilahagymát, a pórét, a sárgarépát, a paradicsomot, az uborkát és a káposztát tálba tesszük, és az öntettel meglocsoljuk, átkeverjük. A tojást felvágjuk.
A csirkemájat darabokra vágjuk, és a felforrósított zsíron mindkét oldalon 2-2 percig sütjük, sózzuk, borsozzuk, kis kakukkfűvel ízesítjük. A salátára tesszük és tálaljuk.
Az öntethez az olíva olajat, a balzsamecetet, sót, eritritet, mustárt és a csilit jól összekeverjük.
Mezei Elmira receptje