Hozzávalók 2 személyre:
Fejenként 3 nyárshoz:
• 15 dkg harcsafilé
• 15 dkg lazacfilé
• 6 garnélarákfarok
• 1 ek. kókuszzsír
• 1 gerezd zúzott fokhagyma
• 1 csipet frissen orölt szerecsendió
• só, bors
• ½ citrom leve
A körethez:
• 20 dkg zellergumó
• 20 dkg édesburgonya
• 2 ek. kókuszzsír
• só
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
A halfiléket megmossuk, lecsöpögtetjük és 3-3 egyenlő darabra vágjuk. A garnélarákot kiolvasztjuk és lecsöpögtetjük. A kókuszzsír, a fokhagyma és a szerecsendió keverékével bepácoljuk a halkockákat és a garnélát, nyársra húzzuk, végül sózzuk-borsozzuk, meghintjük a citromlével, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük őket.
Ezalatt a köretet is elkészítjük: a megtisztított zöldségeket ujjnyi hasábokra vágjuk, átforgatjuk a zsiradékkal, majd egy tűzálló, széles tepsiben kiterítjük és megsózzuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt sülnek készre. Félidőben keverünk rajtuk egyet.
Nagyon finom, egészséges és látványos főételt varázsolhatunk kedvesünknek ebből a néhány, egymással remekül harmonizáló alapanyagból.
Posta Renáta receptje