Paleolit receptek
Vargányás töltött palacsinta
Hozzávalók 4-6 személyre:
A palacsintához:
- 5 dkg gesztenyeliszt
- 3 dkg zöldbanánliszt
- 3 nagy tojás
- 2 dl víz
- 1 csipet só
- kókuszzsír a sütéshez
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 4-6 személyre:
A palacsintához:
- 5 dkg gesztenyeliszt
- 3 dkg zöldbanánliszt
- 3 nagy tojás
- 2 dl víz
- 1 csipet só
- kókuszzsír a sütéshez
A töltelékhez:
- 10 dkg vöröshagyma apró kockákra vágva
- 20 dkg barna csiperkegomba apróra vágva
- 2 dkg szárított ízletes vargánya meleg vízbe áztatva
- 7 dkg ToTu krém extra
- kb. 2 ek. citromlé
- 1 kis csokor petrezselyem aprítva + a díszítéshez
- só, frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
A kétféle lisztet simára keverjük a tojásokkal, a vízzel és 1-2 csipet sóval. Egy palacsintasütésre alkalmas serpenyőben egy kevés kókuszzsírt hevítünk, és egyenletesen eloszlatunk benne 1 merőkanálnyi tésztát. Mikor az egyik oldala már megsült, óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is átsütjük, igyekezve vékony palacsintákat készíteni.
Közben összeállítjuk a tölteléket: a vöröshagymát megfuttatjuk egy kis kókuszzsíron, hozzáadjuk a csiperkegombát, a leszűrt, darabolt vargányát, a ToTu krém extrát, a citromlevet és a vargánya áztatóvizéből pár kanálnyit. Néhány percig összeforraljuk az alapanyagokat, és belekeverjük a petrezselymet. A palacsintákat megtöltjük, és falatnyi darabokra vágva tálaljuk.