Paleolit receptek

Vargányás töltött palacsinta

2017.11.17 14:21

Hozzávalók 4-6 személyre:
A palacsintához:
- 5 dkg gesztenyeliszt
- 3 dkg zöldbanánliszt
- 3 nagy tojás
- 2 dl víz
- 1 csipet só
- kókuszzsír a sütéshez

A töltelékhez:
- 10 dkg vöröshagyma apró kockákra vágva
- 20 dkg barna csiperkegomba apróra vágva
- 2 dkg szárított ízletes vargánya meleg vízbe áztatva
- 7 dkg ToTu krém extra
- kb. 2 ek. citromlé
- 1 kis csokor petrezselyem aprítva + a díszítéshez
- só, frissen őrölt bors ízlés szerint

Elkészítési idő: 20 perc



Elkészítés:
A kétféle lisztet simára keverjük a tojásokkal, a vízzel és 1-2 csipet sóval. Egy palacsintasütésre alkalmas serpenyőben egy kevés kókuszzsírt hevítünk, és egyenletesen eloszlatunk benne 1 merőkanálnyi tésztát. Mikor az egyik oldala már megsült, óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is átsütjük, igyekezve vékony palacsintákat készíteni.

Közben összeállítjuk a tölteléket: a vöröshagymát megfuttatjuk egy kis kókuszzsíron, hozzáadjuk a csiperkegombát, a leszűrt, darabolt vargányát, a ToTu krém extrát, a citromlevet és a vargánya áztatóvizéből pár kanálnyit. Néhány percig összeforraljuk az alapanyagokat, és belekeverjük a petrezselymet. A palacsintákat megtöltjük, és falatnyi darabokra vágva tálaljuk.

vargányás töltött palacsinta