Paleolit receptek

Vaníliakrém áfonyával

2020.01.03 14:39
Vaníliakrém áfonyával

HOZZÁVALÓK 4–6 főre:
A vaníliakrémhez:
• 4 dl ToTu tej
• 4 tojássárgája
• 8 gramm zselatin
• 8 dkg eritrit
• vanília ízlés szerint

Az áfonyás réteghez:
• 25 dkg áfonya
• 1-2 ek. eritrit
• 1 dl víz

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc

A krém valamennyi hozzávalóját közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzva a tűzről kis ideig még kevergetjük, így nem ég le az alja. Félretesszük, kihűtjük, poharakba töltjük, majd annyi időre, amíg megdermed, hűtőszekrénybe tesszük. Az áfonyás réteg hozzávalót addig főzzük, amíg a gyümölcs kissé összeesik. Amikor kihűlt, a megdermedt vaníliakrémre kanalazzuk. Máris fogyaszthatjuk.

Szabó Anita receptje