Paleolit receptek
Vaníliakrém áfonyával
HOZZÁVALÓK 4–6 főre:
A vaníliakrémhez:
• 4 dl ToTu tej
• 4 tojássárgája
• 8 gramm zselatin
• 8 dkg eritrit
• vanília ízlés szerint
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
HOZZÁVALÓK 4–6 főre:
A vaníliakrémhez:
• 4 dl ToTu tej
• 4 tojássárgája
• 8 gramm zselatin
• 8 dkg eritrit
• vanília ízlés szerint
Az áfonyás réteghez:
• 25 dkg áfonya
• 1-2 ek. eritrit
• 1 dl víz
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc
A krém valamennyi hozzávalóját közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzva a tűzről kis ideig még kevergetjük, így nem ég le az alja. Félretesszük, kihűtjük, poharakba töltjük, majd annyi időre, amíg megdermed, hűtőszekrénybe tesszük. Az áfonyás réteg hozzávalót addig főzzük, amíg a gyümölcs kissé összeesik. Amikor kihűlt, a megdermedt vaníliakrémre kanalazzuk. Máris fogyaszthatjuk.
Szabó Anita receptje