Hozzávalók:
• 6 tojás
• 6 evőkanál Yungas finoman őrölt manióka liszt
• 6 evőkanál eritrit
• 6 g paleo sütőpor
• 10 dkg ghee tisztított vaj
• 1 csapott teáskanál konjac liszt
• 1 csipet só
A töltelékhez:
• 1 üveg házi sárgabaracklekvár
A csokimázhoz:
• 10 dkg paleo étcsokoládé
• 2 evőkanál kókuszzsír
Elkészítés:
A gheet, a tojások sárgáját és az eritritet tálba tesszük és robotgéppel habosra keverjük, 10 percig habosítjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a csipet sóval. Az átszitált lisztet, sütőport, a konjac lisztet a vajas krémhez adjuk, majd a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, 18 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk a masszát. Előmelegített 160 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük – akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni, tűpróba. A megsült piskótát kis ideig a sütőben hagyjuk hűlni, majd rácsra borítva a sütőpapírt lehúzzuk, visszafordítjuk és hűlni hagyjuk. A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk, megkenjük a lapokat lekvárral a tetejét is. A vízgőz felett olvasztott csokoládét rácsurgatjuk, elsimítjuk és hűtőbe rakjuk fogyasztásig. A torta tölthető bármilyen krémmel ízlés szerint.