Hozzávalók 5 darabhoz:
• 4 db tojás
• 3 púpozott evőkanál útifűmaghéj
• 3 púpozott evőkanál mandula őrlemény
• 2 evőkanál mandula liszt
• 2 púpozott evőkanál nyílgyökér liszt
• 1 evőkanál kókusz liszt
• 2 g aszkorbinsav / citromsav
• 30 g kókuszzsír / kacsazsír
• 6 g szódabikarbóna
• 20 g citromlé
• 2,5 dl forró víz
• 0,5-1 dl ToTu tej / kókusztej szükség szerint
Elkészítés:
A liszteket egy tálba szitáljuk. A tojásokat egy csipet sóval felverjük, majd hozzáadjuk szódabikarbónát, citromlét, totu tejet / kókusztejet, az útifűmaghéjat, és végül a forró vizet, tovább habosítjuk, egy kicsit állni hagyjuk, összekeverjük a száraz hozzávalókkal, (ha túl lágy lenne a tészta adjunk hozzá még nyílgyökér lisztet szükség szerint) amikor a tésztánk lágy, de formálható, vizes kézzel zsömlét formázunk. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig majd 180 fokon kb. 30-35 perc sütjük (tűpróba).
Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/