Paleolit receptek

Tulipános saláta

2017.06.01 14:30

Hozzávalók 4 személyre:
A salátához:
- 20 dkg vegyes saláta (pl. bébispenót, rukkola, madársaláta, endívia, lollo rosso, lollo bionda, vörös cikória, jégsaláta, stb.)

- 2 fej tulipán (szín ízlés szerint)

 

Az öntethez:
- 1 dl extra szűz olívaolaj

- 1 tk. dijoni mustár
- 1 tk. reszelt szerecsendió
- 1 kk. őrölt bors
- 1 kk. só
- 1 tk. eritrit

Elkészítési idő: 20 perc

 

Elkészítés:
A saláta hozzávalóit egy mély tálba tesszük. Fontos a csinos elrendezés, a színek összepasszolása.

Levágjuk a tulipánfejeket, és kiszedjük a bibéket. Az egyik tulipánfejet középre rendezhetjük, a másikat szirmaira szedjük, esetleg még apróbb szálakra is vagdoshatjuk, és ezekkel díszítjük tovább a salátát.
Összekeverjük az öntet hozzávalóit. A dresszinget frissen, tálaláskor érdemes a salátára tenni, hogy ne fonnyadjon el tőle.

 

A tulipán szirmai, bármilyen meglepő, ehetőek, ízük a borsóéra emlékeztet. Ha a bibét kiszedtük a tulipánfejből, a szirmokkal megkoronázott salátatál nemcsak gyönyörű, de ízletes is lesz. Fontos, hogy a dresszing is az alaphoz illő és lehetőleg ütős legyen.