Hozzávalók 4 személyre:
A salátához:
- 20 dkg vegyes saláta (pl. bébispenót, rukkola, madársaláta, endívia, lollo rosso, lollo bionda, vörös cikória, jégsaláta, stb.)
- 2 fej tulipán (szín ízlés szerint)
Az öntethez:
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- 1 tk. dijoni mustár
- 1 tk. reszelt szerecsendió
- 1 kk. őrölt bors
- 1 kk. só
- 1 tk. eritrit
Elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
A saláta hozzávalóit egy mély tálba tesszük. Fontos a csinos elrendezés, a színek összepasszolása.
Levágjuk a tulipánfejeket, és kiszedjük a bibéket. Az egyik tulipánfejet középre rendezhetjük, a másikat szirmaira szedjük, esetleg még apróbb szálakra is vagdoshatjuk, és ezekkel díszítjük tovább a salátát.
Összekeverjük az öntet hozzávalóit. A dresszinget frissen, tálaláskor érdemes a salátára tenni, hogy ne fonnyadjon el tőle.
A tulipán szirmai, bármilyen meglepő, ehetőek, ízük a borsóéra emlékeztet. Ha a bibét kiszedtük a tulipánfejből, a szirmokkal megkoronázott salátatál nemcsak gyönyörű, de ízletes is lesz. Fontos, hogy a dresszing is az alaphoz illő és lehetőleg ütős legyen.