Paleolit receptek

Tonhalas töltött gomba

2018.04.18 11:40

Hozzávalók (4 személyre):
• 12 nagyméretű csiperkegomba kitört szárakkal
• 1 ek. kókuszzsír
• 10 dkg póréhagyma apróra vágva
• 10 dkg sárgarépa reszelve
• 10 dkg karfiol egészen apróra vágva
• 12 dkg tonhal (sós lében, lecsöpögtetve)
• 1 csokor friss petrezselyem aprítva
• ½ tk. szárított kapor
• 4 ek. ToTu krém extra
• 2 ek. citromlé
• só, bors

Elkészítési idő: 30 perc


Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a gombák kalapjait nyitott felükkel felfelé, kb. 20 perc alatt megsütjük. Közben a kókuszzsíron megdinszteljük a póréhagymát, az aprított gombaszárakat, a sárgarépát és a karfiolt. Belekeverjük az elmorzsolt tonhalat, a petrezselymet, a kaprot, és sóval-borssal ízesítjük. A keveréket az elősütött gombakalapokba töltjük, a tetejükre 1-1 kávéskanálnyi citromlével és sóval elkevert ToTu krém extrát teszünk, és melegen tálaljuk őket.

A tonhalkonzerv az egyik legpraktikusabb, hosszú ideig elálló alapanyag, amelyből bármikor készíthetünk egy gyors és finom vacsorát.

tonhalas töltött gomba