Paleolit receptek

Töltött pak choi

2021.12.23 14:00
Töltött pak choi

Hozzávalók 2 személyre:
• 
1 db pak choi
• 1-2 evőkanál paleolaj
• 225 g garnélarák

• 10 dkg sonka
• 4-5 evőkanál Totu krém extra
• 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
• 4 db aszalt paradicsom
• 1 teáskanál chili pehely
 só, bors ízlés szerint
• 10 dkg csíkokra vágott cheddar sajt
5 dkg reszelt parmezán

 

Elkészítés:
A bordás kelt megmossuk, a víztől jól lecsöpögtetjük, kettévágjuk. A paleolajat a sütőtálba csurgatjuk és a félbe vágott pak choi-t belerakjuk. A levelek közzé a hézagokba rakjuk a rákot, a csíkokra vágott cheddar sajtot, a 2 db zúzott fokhagymát, a kockára vágott sonkát és az aprított, aszalt paradicsomot. A Totu krémet sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a zúzott fokhagymát, a chili pelyhet, majd jól összekeverjük és egyenletesen elosztjuk a pak choi tetején, végül megszórjuk a reszelt parmezánnal. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 25-30 perc alatt pirosra sütjük.

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/