Paleolit receptek

Töltött karalábé

2021.05.20 15:41
Töltött karalábé

Hozzávalók 2 személyre:
• 40 dkg darált sertéshús

• 4 nagy db zsenge karalábé
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 1/2 csomag NoCarb rizsszem tészta
• 1 db tojás
• 2 kk. őrölt bors
• 3-4 tk. só
• 2 tk. szárított kapor
• 1 púpozott ek. tápióka keményítő
• 4 dkg kacsazsír/kókuszzsír
• 200 g ToTu krém extra
• párcsepp citromlé
• 1/2 csokor petrezselyem

 

Elkészítési idő: 50 perc + főzés

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk, egy fakanálnyi kacsazsíron megdinszteljük.
A NoCarb rizsszem tésztát többször hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük. A darált húst összekeverjük a NoCarb rizzsel, a nyers tojásokkal, a dinsztelt hagymával, belekeverjük az őrölt borsot és a sót.
A karalábékat meghámozzuk, karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy kb. 2 mm vastagságú fala maradjon, a zsenge leveleit félrerakjuk. A karalábékat megtöltjük a darálthúsos keverékkel. Egy sütőtálba helyezzük a megtöltött karalábékat, közé szórjuk az apró karalábét, a zsenge leveleket, felöntjük kb. 2,5 dl vízzel, hozzáadjuk a szárított kaprot, sózzuk a tál tetejével lefedjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 60 perc alatt puhára pároljuk, ha szükséges vizet öntünk alá. A petrezselymet felaprítjuk. A töltött karalábékat szűrőlapáttal kiszedjük egy másik edénybe, és a szószt besűrítjük. A ToTu krém extrát a citromlével a tápióka keményítővel csomómentesre keverjük, egy kevés főzőlével felhígítjuk,és visszaöntjük a többihez, összeforraljuk, az apróra vágott petrezselyemlevéllel megszórjuk, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Friss paleo kenyérrel tálaljuk.

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/