Paleolit receptek

Töltött kacsamell másképpen

2019.01.31 15:14
Töltött kacsamell másképpen

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 csontos, bőrös kacsamell
• 1 fej gomba
• ½ fej hagyma
• 1 csokor vágott petrezselyem
• 1 tojás
• só
• bors

Elkészítési idő: 120 perc


Elkészítés:
Sajnos csontos, bőrös kacsamellet nem lehet kapni, így egész kacsát szoktunk venni. Levágjuk a szárnyait, a lábakat és a farhátrészt úgy, hogy minél több mellrész maradjon meg. A mellrészről óvatosan leszedjük a bőrt, de vigyázva, el ne szakadjon, mert ezzel borítjuk majd be a mellet. Egy picit besózzuk, majd félretesszük. A melle húsát mindkét oldalon levágjuk a csontról, és aprítógépbe tesszük.
A hagymát kókuszolajon megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, majd a tojást. Ebből egy gombás-hagymás tojásrántottát kapunk. Egy picit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a húsmasszát, a petrezselymet, a sót és a borsot. A masszát ráhalmozzuk a mellcsontra, és befedjük a bőrrel.
200 fokon 1,5 órát sütjük, és grillzöldséggel vagy más, kedvelt körettel tálaljuk.

A kacsamell az egyik legfinomabb szárnyas étel. Általában rozé kacsamellet készítenek belőle, de darált, ízesített változata szerintünk még finomabb.

Buzás Anett receptje