Hozzávalók 4 adaghoz:
• 8 db bőrös csirke felsőcomb
• 20 dkg sárgarépa, reszelve
• 6 dkg földimandulaliszt
• 1 nagy gerezd fokhagyma zúzva
• 2 kisebb tojás
• só, bors
• 1 csokor petrezselyem apróra vágva
• egy nagy csipet szárított majoránna
• zsír a sütéshez
A salátákhoz:
• 1 nagy cékla, hámozva
• 1 grapefruit frissen facsart leve
• 2 ek. szűz olíva olaj
• pici só
• 1 kis fej karfiol, rózsáira szedve
• 10 db koktélparadicsom, negyedelve
• 1 csomó snidling, aprítva
• 2 ek. házi majonéz
Elkészítési idő: 50 perc
Elkészítés:
A töltelékhez összekeverjük a reszelt répát, a mandulalisztet, a fokhagymát, a tojást és a fűszereket. A csirkedarabokat kicsit megsózzuk. A csirke bőrét óvatosan fellazítjuk, és a tölteléket a bőr alá tömködjük. Szépen megformázzuk, és kizsírozott tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 45 perc alatt pirosra sütjük.
Közben elkészítjük a két salátát. A céklát durvára reszeljük, pici sóval ízesítjük, meglocsoljuk a grapefruitlével és az olíva olajjal, majd jól összekeverjük. A karfiolrózsákat vízgőzben roppanósra pároljuk, és kihűtjük. A paradicsommal és a majonézzel összeforgatjuk, snidlinggel megszórva tálaljuk.
Tévedés a céklát pusztán téli zöldségként definiálni, hiszen egész évben terem és kapható. A zamatos töltött csirke mellé kiváló köret a kétféle, sokszínű saláta.
Mezei Elmira receptje