Paleolit receptek
Tojáskrémes sonkakocka
Hozzávalók 12 személyre:
Az alaphoz:
• 80 dkg puhára főtt füstölt sonka (tarja vagy csülök) ledarálva
• 40 dkg ToTu krém extra
• 3 tojás
• törött bors
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 12 személyre:
Az alaphoz:
• 80 dkg puhára főtt füstölt sonka (tarja vagy csülök) ledarálva
• 40 dkg ToTu krém extra
• 3 tojás
• törött bors
A forma kikenéséhez:
• folyékony kókuszolaj
A töltelékhez:
• 20 dkg ToTu krém
• 10 dkg folyékony kókuszolaj
• 10 főtt tojás sárgája
• törött bors
• só
A díszítéshez:
• uborka
Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés:
Az alap hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. Kiolajozott, 25 darabos szilikon kockaformába töltjük. 150 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, majd eltávolítjuk a formát. A töltelékhez összekeverjük a kókuszolajat és a Totu krémet. Akkor jó, ha vaj-állagot kapunk. Hozzáadjuk a villával összetört tojássárgákat és ízesítjük sóval, törött borssal. Csillagcsőrös habzsák segítségével megtöltjük vele a kockákat. Negyedekbe vágott uborkaszeletekkel díszítjük. Hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor szeleteljük.
Vendégváró falatkáknak, de egy ünnepi reggelinek is elképzelhető ez a sonkakocka. A látszat ellenére nincs sok munka vele, és különösebb kézügyességet sem igényel. Ráadásul akár napokkal előbb is elkészíthetjük, hiszen valamennyi hozzávalója hőkezelt.
Szabó Anita receptje