Paleolit receptek

Tiramisus fagyitorta

2019.07.25 14:31
Tiramisus fagyitorta

Hozzávalók 2 személyre:
A piskótához:
• 2 tojásfehérje
• 4 dkg eritrit
• 1 tk. citromlé
• 2 tojássárgája
• 3,5 dkg blansírozott mandulaliszt (részlegesen zsírtalanított)
• 2,5 dkg nyílgyökérliszt
• 1 csipet szódabikarbóna

A krémhez:
• 2 dl sűrű kókuszkrém
• 3 dl víz
• 4,5 dkg eritrit
• 2 g konjakliszt
• 1 kk. vaníliaőrlemény
• 1 ek. citromlé
• 1 citrom reszelt héja


Az öntethez:
• ½ dl víz
• ½ dl sűrű kókuszkrém
• ½ dkg kakaó
• + kakaó a szóráshoz

 

Elkészítési idő: 45 perc + sütési és hűtési idő


Elkészítés:
A tésztához először 2 dkg eritrittel és a citromlével kemény habbá verjük a tojásfehérjét. A tojássárgáját 2 dkg eritrittel fehéredésig keverjük. Óvatosan összeforgatjuk a két masszát, majd ugyanilyen óvatossággal hozzáadjuk az előzőleg elkevert száraz alapanyagokat.
A tésztát egy lehetőleg kb. 10x20 cm-es sütőformába töltjük, majd 175 fokon, alsó-felső sütésen, 35 perc alatt, tűpróbáig készre sütjük, és hagyjuk kihűlni. A krémet a következőképpen készítjük el: a kókuszkrémhez hozzáadjuk a vizet, majd a konjakliszttel elkevert eritritet, végül a többi alapanyagot. Összemelegítjük őket, majd hagyjuk kihűlni.
A kihűlt piskótát felszeleteljük, és egy fagyasztható üvegtálban megkezdjük vele a rétegezést. Egy sor piskótát meglocsolunk az előzőleg elkevert öntettel, majd teszünk rá egy réteg krémet, melyet kakaóval szórunk meg. Aztán következhet egy újabb sor piskóta, és így folytatjuk tovább a rétegezést, amit kakaóval fejezünk be.
Tetővel lezárva a fagyasztóba tesszük a tortát, majd kb. 2 óra elteltével, mikor még csak roppanósra fagyott, már fogyaszthatjuk is.

Ez a hűvös, krémes desszert igazi koronája lehet egy forró nyári napon kínált menünek.

Sinka Judit receptje