Paleolit receptek

Thai rizottó

2017.06.16 13:21

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg karfiol
- 2-3 ek. kókuszzsír
- 3 dl húsleves alaplé
- thai fűszerkeverék (petrezselyem, só, hagyma, gyömbér, koriander, bors, csili, kardamom őrleménye)
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 2 zellerszár
- 40 dkg garnélarák

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

Elkészítés:
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és egy késes aprítóban vagy éles késsel rizsszemnyi darabokra vágjuk. Egy wokban vagy serpenyőben, felforrósított kókuszzsíron megforgatjuk a karfiolrizst, majd hozzáöntjük a húsleves alaplevet. A karfiol a főzés során magába szívja a húslevet, így elveszti jellegzetes ízét.

Amikor már kezd puhulni a rizs, megszórjuk thai fűszerkeverékkel, és rádobjuk az előzőleg apró darabokra vágott zöldpaprikát és zellerszárat, illetve a rákot. Mivel a ráknak nem kell pár percnél több sütési idő, és azt szeretnénk, hogy a zöldségek is roppanósak maradjanak, magas lángon éppen csak pár percig forgatjuk a keveréket.
Ez az étel tenger gyümölcseivel és friss tengeri hallal is elkészíthető.

 

A karfiolrizs szuper találmány, ugyanis pillanatok alatt elkészíthető belőle bármilyen magyaros vagy akár egzotikus rizses étel, amivel lenyűgözhetjük különleges paleoételekre vágyó vendégeinket.