Paleolit receptek

Tenger gyümölcsei saláta

2019.08.15 09:42
Tenger gyümölcsei saláta

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 kg fagyasztott tenger gyümölcsei
• 2-3 szárzeller
• 5 dl víz
• 1 dl száraz fehérbor
• 1,5 citrom leve
• 1-2 tk. dijoni mustár
• 1 csokor zöldpetrezselyem
• 1-2 gerezd fokhagyma
• 5-6 ek. olívaolaj
• őrölt bors
• só

Elkészítési idő: 20 perc


Elkészítés:
A tenger gyümölcseit folyó vízben leöblítjük. A vizet ½ citrom levével, a fehérborral és sóval felforraljuk, majd 5 perc alatt megfőzzük benne a tengeri herkentyűket. Leszűrjük és kihűtjük őket.
Elkészítjük a pácot, amihez a mustárt elkeverjük az olívaolajjal és a maradék citromlével. Sóval, borssal, összezúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Hozzáforgatjuk a tenger gyümölcseit és a megtisztított, felkarikázott szárzellert. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérhessenek. Paleokenyérrel vagy salátalevéllel kínáljuk.

Azt gondoljuk, ideális volna hetente legalább egyszer halat vagy tengeri herkentyűket fogyasztanunk. Sokan félnek az elkészítésüktől, pedig nem nehéz. A főzésük-sütésük ugyanis csupán pár percet igényel, ami a nagy melegben, valljuk meg őszintén, nem éppen hátrány.

Szabó Anita receptje