Paleolit receptek

Tenger gyümölcsei pizza

2017.09.08 15:59

Hozzávalók 2 személyre:
A tésztához:
- 10 dkg őrölt mandula
- 1 ek. útifűmaghéj
- 2 ek. szezámmagliszt
- 1 ek. nyílgyökérliszt
- 3 ek. olaj
- 1 tojás
- ½ dl víz
- só, oregánó

A paradicsomszószhoz:
- 15 dkg paradicsom
- 5 dkg cukkini
- 1 ek. kókuszolaj
- só, bors, oregánó

A feltéthez:
- 25 dkg tenger gyümölcsei (bébipolip, garnélarák, kagyló, tintahalkarikák)
- grana padano sajt

Elkészítési idő: 30 perc



Elkészítés:
A pizzatésztához összekeverjük a szárazanyagokat, majd hozzáadjuk a tojást, az olajat és a vizet. Aki a vastagabb tésztát szereti, belekeverhet ½ kávéskanál szódabikarbónát. A tésztát 200 fokos sütőben 15 percig elősütjük. A tészta sűrű állagú, kanállal szépen szétkenhető a formában (én egy 22 cm-es átmérőjű tortaformát használtam). Háromszoros adagban gáztepsiben is süthető.
Míg a tészta sül, a fagyasztott tenger gyümölcseit enyhén sós vízben pár perc alatt megfőzzük, és elkészítjük a paradicsomszószt. A paradicsomot és a cukkinit meghámozzuk (a forró vízbe mártott paradicsom héja könnyen lehúzható), apró darabokra vágjuk, egy pici kókuszolajjal megfőzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal, oregánóval ízesítjük. Rákenjük a pizzára, rátesszük a tenger gyümölcseit, és grana padano sajtot reszelünk a tetejére.
Visszatesszük a sütőbe, és további 10 percig sütjük.

Tenger gyümölcsei pizza