Hozzávalók (4 személyre):
• 1 csomag szezámos spagetti száraztészta
• 5 dkg szárított vargányagomba
• 1 kisebb cukkini
• 2 dl kókusztejszín
• 3-4 gerezd fokhagyma
• só, bors
• 5 ág kakukkfű
Elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
A gombát langyos vízbe áztatjuk. A tésztát feltesszük főni sós vízben. Olajon megfuttatjuk a passzírozott fokhagymát, rádobjuk a kockára vágott csirkemellet, néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.
Pótoljuk az olajat, megpirítjuk benne az alaposan lecsepegtetett gombaszeleteket, és belereszeljük a cukkinit. Fűszerezzük és összepirítjuk, felöntjük az előzőleg a tészta főzőlevével, (kb. 1 dl) hígított tejszínnel, majd turmixoljuk és a kifőtt tésztával tálaljuk.
A kókusztejszínnel és cukkinivel dúsított, krémesített vargánya a gombát amúgy nem kedvelő gyerekek kedvencévé válhat.