Paleolit receptek
Tejszínes fokhagymakrémleves cipóban
Hozzávalók 4 személyre:
A cipóhoz:
• 4 db M-es tojás
• 2 dkg víz
• 18 dkg PaleoLét Lisztvarázs + 1 dkg a szóráshoz
• 0,3 dkg PaleoLét sütőpor
• 0,2 dkg só
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 4 személyre:
A cipóhoz:
• 4 db M-es tojás
• 2 dkg víz
• 18 dkg PaleoLét Lisztvarázs + 1 dkg a szóráshoz
• 0,3 dkg PaleoLét sütőpor
• 0,2 dkg só
A leveshez:
• ½ közepes fej reszelt fokhagyma
• kókuszolaj
• ½ ek. PaleoLét Lisztvarázs
• 1 dl húslevesalaplé
• só
• őrölt szerecsendió
• metélőhagyma
• 2 dl kókusztejszín
Elkészítési idő: 20 perc + a cipó sütési ideje (40 perc)
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és légkeverésre állítjuk. Először a cipót készítjük el: a folyékony alapanyagokat összekeverjük a száraz hozzávalókkal, kb. 5 percig pihentetjük a masszát, majd meghintjük 1 dkg Lisztvarázzsal úgy, hogy kézbe vehető gombócot kapjunk.
A kezünkkel néhány mozdulattal cipót formálunk, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, és 40 perc alatt készre sütjük. Ha túl ragacsos lenne, még lisztezzük be a kezünket!
Míg hul a cipó, hagymás rántást készítünk. A reszelt fokhagymát pici olajon megfuttatjuk, hozzákeverjük a Lisztvarázst, azután felöntjük az alaplével, fűszerezzük, és néhány perc alatt készre főzzük. Utána botmixerrel homogenizáljuk, hozzáadjuk a tejszínt, egyet forralunk rajta, és már tálalhatjuk is.
A kihűlt cipónk kalapját levágjuk, belezetét kikanalazzuk, vigyázva, hogy a kérge ne sérüljön, hiszen akkor kifolyna a leves. 175 fokos sütőben néhány perc alatt kissé megpirítjuk. Betöltjük a levest, majd metélőhagymacsíkokkal díszítve tálaljuk.
Sinka Judit receptje