Paleolit receptek

Tejcsokis pudinghalom

2020.11.05 15:38
Tejcsokis pudinghalom

Hozzávalók 4 személyre:
• 10 dkg 90%-os csokoládé
• 1 kk. rum vagy rumaroma
• 5 ek. eritrit
• 2 dl kókusztejszín
• 1 dl szénsavas ásványvíz
• 3 kk. konjakliszt
• 3 dl áztatott kókuszreszelék
• 2 dl víz
• a tetejére pár szem mirelit gyümölcs

Elkészítési idő: 30 perc


Elkészítés:

Tejcsokoládékrém:
Egy nagyobb, vízzel megtöltött lábasra ráhelyezünk egy kisebbet, amelybe beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a rumot és 2 evőkanál eritritet.
Ráöntjük a kókusztejszínt és habverővel folyamatosan kevergetve a forró gőz fölött összeolvasztjuk a csokoládéval.
Hozzáöntünk 1 dl szénsavas ásványvizet, és belekeverünk másfél kávéskanál konjaklisztet.
Lehúzzuk az edényt a tűzről. A konjakliszt nagy nedvszívóképességénél fogva idővel magától besűríti a krémet.

Kókuszpuding:
2 dl hideg vízben elkeverjük a maradék másfél kávéskanál konjaklisztet, és megvárjuk, míg zselévé sűrűsödik.
A zselét elkeverjük a maradék 3 evőkanál eritrittel és a kókuszreszelékkel.
A puding rétegeit egymásra terítjük. Készíthetjük például sima falú pogácsaszaggatóban vagy egyéb cukrászati formában.
A pudinghalom tetejét gyümölccsel díszítjük, például magozott meggyel.

Az általunk készített ehető ajándéknak határtalanul nagy az értéke, nagyobb, mint a vásárolté. A készített ajándékba „beledolgozzuk” az összes szeretetünket – ötletelést, időt és fáradtságot nem kímélve. És milyen jó egy olyan ajándék, amit a megajándékozottal együtt el is fogyaszthatunk!

K. Pataki Márta receptje