Paleolit receptek

Tárkonyos csirkeraguleves

2020.09.10 13:30
Tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 ek. kacsazsír
• 1 fej vöröshagyma, apróra kockázva
• 3 gerezd fokhagyma, aprítva
• 35 dkg csirke felsőcombfilé
• 3 sárgarépa
• 2 fehérrépa
• 1 karalábé
• 1 kicsi zeller
• 1 ek. dijoni mustár
• só
• bors
• 3-4 ág friss tárkonylevél
• 1 dl kesutejföl (10 dkg áztatott kesudióból és vízből előre elkészítendő)

 

Elkészítési idő: 60 perc


Elkészítés:
A kockákra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a kacsazsíron, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a kockára vágott csirkehúst, amit fehéredésig pirítunk.
Ezt követően hozzáöntjük a többi, hámozott, kockára vágott zöldséget, sózzuk, borsozzuk, és további néhány percig pirítjuk, pároljuk őket.
Hozzákeverjük a mustárt és a tárkonyleveleket is, felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha elfőne a víz, pótoljuk, ha szükséges, még tovább sózhatjuk, borsozhatjuk.
Mielőtt a tűzhelyet lekapcsoljuk, a leveshez keverjük a kesutejfölt, melyet úgy készítünk, hogy 10 dkg kesudiót kb. 2 órára beáztatunk annyi vízbe, hogy ellepje, majd botmixerrel homogenizáljuk. A hozzákevert kesutejföllel még egy percet forraljuk, aztán levesszük a tűzről.

Laktató egytálétel, sikerének titka a bőséges, változatos zöldségfelhasználás és a friss tárkonylevél.

Sinka Judit receptje