Paleolit receptek

Tápiókapuding őszibarackzselével

2018.09.13 15:42
Tápiókapuding őszibarackzselével

Hozzávalók 4 személyre:
A tápiókapudinghoz:
• 10 dkg tápiókagyöngy
• 1 kk. vaníliaőrlemény
• 4 dl víz
• 5 dl kókusztej
• 5 ek. eritrit

A barackzseléhez:
• 6 db közepes méretű őszibarack (50 dkg)
• 2 dl víz
• 4 ek. eritrit
• 1 tk. citromlé
• 2 tk. konjakliszt

 

Elkészítési idő: 15 perc


Elkészítés:
A tápiókapudinghoz 30 percre beáztatjuk a gyöngyöket a vaníliával elkevert vízbe. Hozzáöntjük a kókusztejet, majd kb. 10 perc alatt készre főzzük. Legvégül hozzákeverjük az eritritet is.
Míg hűl a puding, elkészítjük a zselét. Ehhez a gyümölcsöt meghámozzuk, felaprítjuk, majd a víz, az eritrit és a citromlé hozzáadásával egyneműre turmixoljuk. Végül gyors mozdulattal belekeverjük a konjaklisztet is, és azzal is összedolgozzuk a mixer segítségével.
Kb. 10 perc elteltével, ha már dermed a zselé, és kihűlt a tápiókapuding, rétegezve vízzel kiöblített pohárkákba töltjük.

A változatos, gyors reggelik közé tartozik. Ha előre elkészítjük, csak a hűtőből kell előkapnunk, és már fogyasztható is.

Sinka Judit receptje