Paleolit receptek
Taco
Hozzávalók 4 személyre:
A tacóhoz:
• 20 dkg főtt sárgarépa
• 10 dkg hosszan érlelt parmezán reszelve
• 5 dkg maniókaliszt
• 2 tojás
• törött bors
• só
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 4 személyre:
A tacóhoz:
• 20 dkg főtt sárgarépa
• 10 dkg hosszan érlelt parmezán reszelve
• 5 dkg maniókaliszt
• 2 tojás
• törött bors
• só
A töltelékhez:
• 2 egész csirkemell
• 2 ek. zsír
• törött bors
• só
• saláta
• sárgarépa
Az avokádószószhoz:
• 2 érett avokádó
• 1-2 ek. citromlé
• 2 gerezd fokhagyma zúzva
• törött bors
• só
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Sózzuk-borsozzuk, majd átsütjük a zsírban. Ezalatt összeturmixoljuk a taco hozzávalóit, majd ostyasütőben nyolc részre osztva kisütjük. Amikor kivesszük a sütőből, azonnal félbehajtjuk, mert hűlés közben megkeményedik a tészta, és később már nem lehet kialakítani a tacoformát. Az avokádószósz valamennyi hozzávalóját krémesre mixeljük. A tacót összetépkedett salátalevelekkel, gyufaszál vékonyságúra vágott sárgarépával, a megsütött hússal és a szósszal töltjük meg. Azonnal fogyasztható.
Ezt a mexikói különlegességet nagyon sokféleképpen variálhatjuk, és szinte bármilyen sülthús-maradékot felhasználhatunk hozzá. A zöldségeket és a salátákat is ízlés szerint választhatjuk hozzá. A szósz pedig akár majonéz is lehet...
Szabó Anita receptje