Paleolit receptek

Taco

2018.10.12 12:51
Taco

Hozzávalók 4 személyre:
A tacóhoz:
• 20 dkg főtt sárgarépa
• 10 dkg hosszan érlelt parmezán reszelve
• 5 dkg maniókaliszt
• 2 tojás
• törött bors
• só

A töltelékhez:
• 2 egész csirkemell
• 2 ek. zsír
• törött bors
• só
• saláta
• sárgarépa

Az avokádószószhoz:
• 2 érett avokádó
• 1-2 ek. citromlé
• 2 gerezd fokhagyma zúzva
• törött bors
• só


Elkészítési idő:
 30 perc


Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Sózzuk-borsozzuk, majd átsütjük a zsírban. Ezalatt összeturmixoljuk a taco hozzávalóit, majd ostyasütőben nyolc részre osztva kisütjük. Amikor kivesszük a sütőből, azonnal félbehajtjuk, mert hűlés közben megkeményedik a tészta, és később már nem lehet kialakítani a tacoformát. Az avokádószósz valamennyi hozzávalóját krémesre mixeljük. A tacót összetépkedett salátalevelekkel, gyufaszál vékonyságúra vágott sárgarépával, a megsütött hússal és a szósszal töltjük meg. Azonnal fogyasztható.

Ezt a mexikói különlegességet nagyon sokféleképpen variálhatjuk, és szinte bármilyen sülthús-maradékot felhasználhatunk hozzá. A zöldségeket és a salátákat is ízlés szerint választhatjuk hozzá. A szósz pedig akár majonéz is lehet...

Szabó Anita receptje