Paleolit receptek

Szeletelt „mozzarella”

2018.06.14 15:22

Hozzávalók 2 személyre:
• 2 púpozott ek. zselatinpor
• 2 dl szénsavas ásványvíz
• 20 dkg ToTu
• 20 dkg ToTu krém
• 1-2 tk. só (elhagyható)
• 1 tk. biocitrom-lé (elhagyható)
• 10 dkg olvasztott kókuszolaj
• 1 tk. konjakliszt
• 2-3 dkg reszelt parmezán (elhagyható)

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés


Elkészítés:
A zselatint a vízben előírás szerint feloldjuk, majd az összes hozzávalóval együtt késes aprítóban krémes állagúra dolgozzuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, sót vagy citromlevet adunk hozzá, ízlés szerint. Egy tálcát kibélelünk folpackkal, és beleöntjük a krémet (kb. 4-5 mm vastagon). Óvatosan az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen szétterüljön, majd a hűtőbe rakjuk dermedni. 1-2 óra pihentetés után tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle, és kedvünk szerint dekorálva kínáljuk. Enyhén sós, szénsavas vízben, egy jól zárható dobozban akár 2-3 hétig is tárolható.

Szeletelve, paradicsommal és bazsalikommal a finom olasz capresét imitálhatjuk vele, de akár pizzafeltétként vagy csőben sült ételekhez is kiváló. Kitűnően harmonizál zöldségekkel, olívaolajjal, érlelt sonkával és aromás zöldfűszerekkel.

szeletelt mozarella