Paleolit receptek

Sütőtökös palacsinta

2020.12.23 11:51
Sütőtökös palacsinta

Hozzávalók 14 darabhoz:
• 30 dkg párolt vagy sült sütőtökhús
• ½ kk. szódabikarbóna
• 1 tk. citromlé
• 1 csipet só
• 3 nagy tojás
• 3 dkg kókuszliszt
• 3 dkg eritrit
• kókuszzsír a sütéshez

Elkészítési idő: 20 perc


Elkészítés:

A sütőtököt tálba tesszük. Hozzáadjuk a citromlével elkevert szódabikarbónát, a sót, és a tojásokat, majd botmixerrel simára keverjük. Beleszórjuk a kókuszlisztet és az eritritet, és ismét jól összekeverjük, majd 5 percig állni hagyjuk. Egy nagy teflonserpenyőben 1 evőkanálnyi kókuszzsírt hevítünk, majd a serpenyő méretétől függően 2-4 kis kupacot képezünk a sütőtökös masszából, mindegyik kupac egy-egy evőkanálnyi keveréket jelent. Ha a kupacok nem terülnek szét, palacsintává lapítjuk őket. Közepes lángon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. A megfordításuk a legegyszerűbb lapáttal, amivel könnyen a palacsinta alá tudunk nyúlni.

 

Habkönnyű kis palacsinták, amelyeket kínálhatunk darált mákkal vagy dióval megszórva, olvasztott vajjal (vagy ghível) és őrölt fahéjjal vagy akár egy kiskanálnyi cukormentes lekvárral is.

 

Mezei Elmira receptje