Paleolit receptek
Sütőtökös palacsinta
Hozzávalók 14 darabhoz:
• 30 dkg párolt vagy sült sütőtökhús
• ½ kk. szódabikarbóna
• 1 tk. citromlé
• 1 csipet só
• 3 nagy tojás
• 3 dkg kókuszliszt
• 3 dkg eritrit
• kókuszzsír a sütéshez
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 14 darabhoz:
• 30 dkg párolt vagy sült sütőtökhús
• ½ kk. szódabikarbóna
• 1 tk. citromlé
• 1 csipet só
• 3 nagy tojás
• 3 dkg kókuszliszt
• 3 dkg eritrit
• kókuszzsír a sütéshez
Elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
A sütőtököt tálba tesszük. Hozzáadjuk a citromlével elkevert szódabikarbónát, a sót, és a tojásokat, majd botmixerrel simára keverjük. Beleszórjuk a kókuszlisztet és az eritritet, és ismét jól összekeverjük, majd 5 percig állni hagyjuk. Egy nagy teflonserpenyőben 1 evőkanálnyi kókuszzsírt hevítünk, majd a serpenyő méretétől függően 2-4 kis kupacot képezünk a sütőtökös masszából, mindegyik kupac egy-egy evőkanálnyi keveréket jelent. Ha a kupacok nem terülnek szét, palacsintává lapítjuk őket. Közepes lángon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. A megfordításuk a legegyszerűbb lapáttal, amivel könnyen a palacsinta alá tudunk nyúlni.
Habkönnyű kis palacsinták, amelyeket kínálhatunk darált mákkal vagy dióval megszórva, olvasztott vajjal (vagy ghível) és őrölt fahéjjal vagy akár egy kiskanálnyi cukormentes lekvárral is.
Mezei Elmira receptje