Hozzávalók 14 apró muffinhoz:
• 20 dkg sült sütőtök, felkockázva
• 3 tojás
• só, frissen őrölt bors
• 4 dkg puha mangalicazsír + a formák kikenéséhez
• 1 csipet őrölt koriander
• 1 csipet őrölt római kömény
• 1 csipet őrölt gyömbér
• 1 csipet őrölt szerecsendió
• 3 dkg kókuszliszt
• 3 dkg dióliszt (vagy makadámdióliszt)
A sonkakrémhez:
• 20 dkg füstölt sonka vagy tarja
• 3 ek. ToTu krém
• 1 ek. csípős mustár
Elkészítési idő: 25 perc
Elkészítés:
A sült sütőtököt a tojásokkal, sóval, borssal, zsírral, fűszerekkel alaposan összedolgozzuk. Hozzákeverjük a kétféle lisztet, a masszát egyenletesen elosztjuk 14 kizsírozott kis muffinformába, és 170 fokos sütőben 18 percig sütjük. (Ha nagyobbak a muffinok, akkor a sütési idő is nő!) Kihűtjük, és egy-egy kis halom sonkakrémmel tálaljuk.
A sonkakrémhez apróra vágjuk a sonkát, majd a ToTu krémmel és a mustárral turmixoljuk.
Ezek a muffinformák kb. 30 ml űrtartalmúak, tehát valóban kicsik. Ha ilyen nem akad a háztartásban, akkor ebből a mennyiségből 6 darab nagyobb muffin készíthető. A fűszeres-édeskés-sós ízhatások együttese izgalmas élményt nyújt.
Mezei Elmira receptje