Hozzávalók 10-12 személyre:
• 50 dkg sütőtök
• 10 dkg földimandula-panír
• 3 dkg hántolt földimandula-gumó
• 10 dkg kókuszreszelék
• 10 dkg mazsola
• 1 alma
• 3 dkg folyékony kókuszolaj
• 2 ek. méz
• 2 tk. fahéj
• 1 tk. gyömbér
• 1 vanília kikapart magjai
• ½ tk. só
Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés:
A sütőtököt késes aprítóban kis darabokra dolgozzuk. Az almát pürésítjük. A granola valamennyi hozzávalóját öszszekeverjük. Sütőpapíros lemezen szétterítjük. 150 fokos sütoben 45–60 perc alatt kiszárítjuk úgy, hogy 10-15 percenként átforgatjuk a keveréket, így az alján lévő anyagok nem maradnak nedvesek, a tetején lévők pedig nem égnek meg. Teljesen kihűtve tárolhatjuk.
Remek csemege a granola, amihez szinte bármilyen maradék magot felhasználhatunk. Mindig a szezonnak megfelelően változtathatjuk a többi hozzávalót, így téve izgalmassá ezt az egyszerűen
elkészíthető reggeli finomságot.
Szabó Anita receptje