Hozzávalók 2 adaghoz:
• 30 dkg sütőtök
• 2 gerezd zúzott fokhagyma
• 4 ek. kókusztej
• 10 ek. padlizsánkrém
• só, bors
• őrölt csili vagy szerecsendió ízlés szerint
• 2 tonhalkonzerv saját levében eltéve
• 10 dkg zöldsaláta
• 6 szem aszalt szilva
• ½ citrom vagy lime
• 2 ek. paprikakrém
Elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
A feldarabolt sütőtököt pároljuk puhára egy fedővel letakart lábasban. Ezután kaparjuk ki a zöldség húsát, és a kókusztejet, a fokhagymát, a sót és a borsot hozzáadva krumplinyomóval vagy villával pürésítsük.
A sütőtök keverékét dolgozzuk össze a padlizsánkrémmel, és ízlés szerint ízesítsük őrölt csilivel vagy szerecsendióval, majd tegyük egy tálkába.
Csöpögtessük le a tonhalkonzerveket, és az elkészült zöldségkeverékből keverjünk az egészhez 1 evőkanálnyit, majd ezt is tálaljuk egy külön tálkában.
Készítsük elő a salátát: a zöld leveleket rendezzük egy nagy tányérra, szórjuk meg aszalt szilvadarabokkal, és öntözzük meg némi citrom- vagy limelével.
A fenti krémek mellé helyezzünk egy kisebb tálkában paprikakrémet, és máris fogyaszthatjuk csemegetálunkat.
A dércsípte sütőtök felhasználásával gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos bőségtálat! Szükségünk lesz még néhány mindenmentes zöldségkrémre is, amelyeket, ha előrelátóak voltunk, saját polcunkról is leemelhetünk, de paleoboltokban, piacon is beszerezhetjük őket.
Posta Renáta receptje