Paleolit receptek
Sütőtökös-baconös francia palacsinta
Hozzávalók (4 személyre, kb. 8-10 palacsintához):
A töltelékhez:
- 10 zsírjára pirított baconszalonnaszelet
- ½ sütőtökből készült püré (kockára vágott sütőtökhús párolva)
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók (4 személyre, kb. 8-10 palacsintához):
A töltelékhez:
- 10 zsírjára pirított baconszalonnaszelet
- ½ sütőtökből készült püré (kockára vágott sütőtökhús párolva)
A palacsintához:
- 7 dkg átszitált gesztenyeliszt
- 10 dkg átszitált zöldbanánliszt
- 2 egész tojás
- 1 dl paleotej (pl. mandulából/kókuszból)
- annyi szénsavas víz, hogy palacsintatészta-állagú legyen
- ½ kk. só
- 3 ek. kókuszolaj + egy kevés a serpenyő kenegetéséhez
Elkészítési idő: 40 perc+ palacsintasütés
Elkészítés:
A palacsintatésztához először a tojásokat, a tejet és egy kevés vizet kézi habverővel homogénre keverünk. Hozzáadjuk a liszteket és a sót, majd a maradék vízzel csomómentesre keverjük. Ezután hozzácsurgatjuk az olajat is. 10 percet állni hagyjuk, és ha utána szükséges, adunk még hozzá ásványvizet.
A palacsintákat kis lángon sütjük ki, és minden egyes palacsinta előtt kikenjük a serpenyőnket olajjal.
Ízlés szerint sütőtökpürével és baconnel töltjük.