Hozzávalók 4 személyre:
• 1 ek. kókuszzsír
• 1 fej vöröshagyma, aprítva
• 1 nagy gerezd fokhagyma, aprítva
• 50 dkg sült sütőtökhús, darabolva
• 6 dl víz
• 2 dl kókusztej
• só
• őrölt fehérbors
• őrölt gyömbér
• őrölt kurkuma
• enyhén pirított tökmag
Elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
A kókuszzsíron megfuttatjuk a vöröshagymát. Mikor már teljesen puha, akkor hozzáadjuk a fokhagymát, majd egy perc után a sült sütőtököt. Felöntjük a vízzel és a kókusztejjel, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Pár percig együtt főzzük őket, majd az egészet simára turmixoljuk és pirított tökmaggal megszórva tálaljuk.
Tipp: Nagyon dekoratív tálalási mód, ha egy kanadai sütőtök kivájt alsó felét használjuk „csészének”.
Mezei Elmira receptje