Paleolit receptek

Sütés nélküli ToTu-torta bogyós gyümölcsökkel

2019.05.16 12:39
Sütés nélküli ToTu-torta bogyós gyümölcsökkel

Hozzávalók 8 személyre:
A krémhez:
• 1 dkg zselatinpor
• 2 dl víz
• 60 dkg ToTu
• 15 dkg eritrit
• 2 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
• 1 vaníliarúd kikapart magjai

A csokis réteghez:
• 5 dkg sűrű kókuszkrém
• 5 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé

 

A díszítéshez:
• friss bogyós gyümölcsök (pl. málna, áfonya, ribizli)

 

Elkészítési idő: 20 perc + a dermesztés ideje


Elkészítés:
A zselatint kis lángon feloldjuk a vízben, majd a ToTuval, az eritrittel, a citromhéjjal és a vaníliával krémesre turmixoljuk. Hűtőszekrénybe téve hagyjuk, hogy a krém megdermedjen.
A csokikrémhez felforraljuk a kókuszkrémet, majd a tűzről lehúzva, habverővel kevergetve hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét. Akkor jó, ha a krém egyneművé, simává, bársonyossá válik. Zacskóba töltjük, kis lyukat vágunk a zacskó sarkába, és a csokoládékrémet a tortára csorgatjuk úgy, hogy az oldalára is folyjon belőle. Végül a tetejére rakosgatjuk a bogyós gyümölcsöket.

Amellett, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványosan díszíthető. Mindig az adott évszakhoz igazíthatjuk, hiszen gyakorlatilag bármilyen friss gyümölcs kerülhet a tetejére.

Szabó Anita receptje