Paleolit receptek

Sült nyúlgerinc aszalt szilvás párolt savanyú káposztával

2019.04.11 11:41
Sült nyúlgerinc aszalt szilvás párolt savanyú káposztával

Hozzávalók (4 személyre):
• 80 dkg nyúlgerinc
• ½ vöröshagyma
• 1 fej fokhagyma
• 2 szelet szalonna
• só
• bors

A káposztához:
• 80 dkg savanyú káposzta
• 10 dkg aszalt szilva

 

Elkészítési idő: 60 perc


Elkészítés:
A nyúlgerinceket vízbe tesszük, hozzáadjuk a hagymát, 3-4 gerezd fokhagymát és egy pici sót. Kb. 10-15 percig elofozzük, hogy ne legyen túl száraz sütés után.
A főzővízből kivéve megszurkáljuk a gerinceket, és fokhagymát tűzdelünk beléjük. Enyhén sózzuk-borsozzuk, a tetejére pedig bevagdosott szalonnaszeleteket teszünk.
Jénaiban 200 fokon 40 perc alatt sül készre.
Miközben a hús sül, elkészítjük a köretet. A savanyú káposztát kicsit megmossuk, kinyomkodjuk, és kókuszolajon pici vízzel elkezdjük fedő alatt párolni a szilva nélkül.
Mikor már majdnem puha a káposzta, hozzáadjuk a szilvát, amelyet én apróbb darabkákra szoktam vágni. Tálaláskor egész aszaltszilva-szemekkel díszíthetjük.

A nyúl nemcsak finom, de az egyik legegészségesebb hús is. Fehérjetartalma magas, és könnyen emészthető. 

Buzás Anett receptje