Hozzávalók 4 adaghoz:
• 2 dl kókusztej
• 1 zacskó Earl Grey tea
• 1-1 szelet citrom- és narancshéj (a fehér rész nélkül)
• 10 dkg cukormentes étcsokoládé
• 3 tojássárgája
• 4 dkg eritrit
• 4 tűzálló kerámiaedényke
Elkészítési idő: 40 perc
Elkészítés:
A kókusztejet kis lángon melegítsük fel, adjuk hozzá a teát, a citrom- és a narancshéjat, majd lassan forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni kb. 7 percig. Akkor szűrjük le a főzetet, tegyük vissza a tűzhelyre, tördeljük bele a csokoládét, és keverjük simára. Amikor teljesen egynemű, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. A tojások sárgáját és az eritritet verjük addig, amíg krémes állagú nem lesz a keverék, majd lassan adagolva öntsük a csokikrémhez. Egyenletesen osszuk szét a masszát a tűzálló edénykékben, azután tegyük bele őket egy tepsibe. Öntsünk annyi meleg vizet köréjük, amennyi a ramekineknek maximum a feléig ér, majd tegyük az egészet 170 fokra előmelegített sütőbe, kb. 20 percre. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Az Earl Grey tea karakteres aromáját a bergamott (Citrus bergamia) adja, ami egyfajta narancs, ezért más citrusokkal is nagyon jól lehet párosítani.
Laurien Van Noortwijk receptje