Paleolit receptek
Sült csirkecomb tejszínes mártással és zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre:
• 4 csirkecomb
• só, bors ízlés szerint
• 1 sütőzacskó
• 2 ek. Paleolaj
• 1 ek. darált erős paprika
• 1 ek. dijoni mustár
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 4 személyre:
• 4 csirkecomb
• só, bors ízlés szerint
• 1 sütőzacskó
• 2 ek. Paleolaj
• 1 ek. darált erős paprika
• 1 ek. dijoni mustár
A körethez:
• 20 dkg bébisárgarépa
• 15 dkg sárga színű répa (vagy összesen 35 dkg sárgarépa)
A püréhez:
• 50 dkg brokkoli
• 50 dkg karfiol
• 1 kis csokor petrezselyemlevél aprítva
• 4 ek. mandulatej/ToTu tej
• 5 dkg ghí/kókuszolaj
A mártáshoz:
• 10 dkg ToTu krém extra
• 4 ek. frissen facsart bionarancslé
• 1 ek. dijoni mustár
• 1 ek. eritrit ízlés szerint
• 1 csipet só, bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 70 perc + pácolás
Elkészítés:
A Paleolajat kikeverjük a darált erős paprikával, a mustárral és a sóval, és a keverékkel bedörzsöljük a combokat. Néhány órára (akár egy egész éjszakára) hűtőszekrénybe rakjuk. A csirkecombokat sütőzacskóba tesszük, lezárjuk, és egy hőálló edényben kb. 30 percig 160 fokon, majd a zacskót felül felvágva (óvatosan, mert a forró gőz megégetheti a kezünket!) 200 fokon 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Amíg a csirkecomb sül, elkészítjük a köretet. A répát megtisztítjuk, a karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük. A répákat sós vízben félpuhára főzzük és leszűrjük. A karfiolt és a brokkolit is megfőzzük, pürésítjük, hozzáadjuk az aprított petrezselymet, sózzuk-borsozzuk, végül krémes állagúra keverjük a ghível és a tejjel.
Elkészítjük a mártást: a ToTu krém extrát édesítővel, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a frissen facsart narancslevet, és alaposan összekavarjuk a mustárral. Tányérokra adagoljuk a pürét, elrendezzük a húst és a zöldségeket, és a mártással meglocsolva tálaljuk a finomságokat.
A ropogós csirkecomb és a bársonyosan krémes brokkoli-karfiol-püré a színes sárgarépával és a narancsos-tejszínes mártással izgalmas ízkombináció és szemet gyönyörködtető látvány.
Mozjes Éva receptje