Hozzávalók 4 személyre:
• személyenként 2-3 egész tojás
• 1 egész kaliforniai paprika
• 2-3 marék friss, tisztított spenótlevél
• 1 ek. zsír
• ízlés szerint só, frissen őrölt fekete bors
A díszítéshez:
• 1 ek. kaliforniai paprika apró kockára vágva
• 1 ek. spenót aprítva
Elkészítési idő: 10 perc
Elkészítés:
A paprikát és a spenótleveleket tetszőlegesre vágjuk, aprítjuk. A tojásokat egy tálban elhabarjuk. Egy széles serpenyőben felhevítjük a zsírt és kb. 3-4 perc alatt megpirítjuk a paprikát, majd hozzáadjuk a spenótot. Fél percig sütjük, majd ráöntjük a tojást. Sózzuk és borsozzuk, közepes lángon megsütjük. Nem keverjük, csak a serpenyőt oldal irányban rázogatva mozgatjuk, így pár perc alatt szépen átsül a közepe is. A félretett zöldségekkel tálaljuk.
Villámgyors reggeli szezonális, friss zöldségekből és az elérhető legjobb minőségű tojásból. A hajtogatás a fantáziánkra van bízva, lehet félbe, harmadba vagy akár, mint egy palacsintát, a lényeg az ízeken van. Egy kevert salátával akár ebédre is tökéletes.
Somogyi Anita receptje