Paleolit receptek

Spenótos csirkecomb mézes sütőtökkel

2021.03.11 15:01
Spenótos csirkecomb mézes sütőtökkel

Hozzávalók 1 személyre:
• 1 db filézett csirkecomb
• só,bors ízlés szerint

• 1 kisebb fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 ek. kacsazsír
• 10 dkg leveles spenót (fagyasztott is lehet)
• 2 ek. totu krém extra
• 1 tk. nyílgyökér liszt 
• 30 dkg sütőtök
• 1 tk. méz

 

Elkészítés:
A tököt megpucoljuk,a magját eltávolítjuk. Cikkekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, sózzuk, a mézzel megkenjük. Kevés olvasztott kacsazsírral meglocsoljuk. Előmelegített sütőben 180 fokon puhára sütjük.
A csirkecombfilét 3 részre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. 
Egy serpenyőben kevés kacsazsíron elősütjük a combfiléket, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Amikor kezd a hagyma pirulni, felöntjük 1 / 2 dl vízzel, előfőzzük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, rádobjuk a spenótot, belekeverjük a totu krém extrát, ha szükséges ízesítjük. Összeforraljuk majd a kevés vízzel kikevert keményítőt hozzáöntjük, besűrítjük. A sült tökkel tálaljuk. 

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/