Hozzávalók 1 személyre:
• 1 db filézett csirkecomb
• só,bors ízlés szerint
• 1 kisebb fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 ek. kacsazsír
• 10 dkg leveles spenót (fagyasztott is lehet)
• 2 ek. totu krém extra
• 1 tk. nyílgyökér liszt
• 30 dkg sütőtök
• 1 tk. méz
Elkészítés:
A tököt megpucoljuk,a magját eltávolítjuk. Cikkekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, sózzuk, a mézzel megkenjük. Kevés olvasztott kacsazsírral meglocsoljuk. Előmelegített sütőben 180 fokon puhára sütjük.
A csirkecombfilét 3 részre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben kevés kacsazsíron elősütjük a combfiléket, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Amikor kezd a hagyma pirulni, felöntjük 1 / 2 dl vízzel, előfőzzük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, rádobjuk a spenótot, belekeverjük a totu krém extrát, ha szükséges ízesítjük. Összeforraljuk majd a kevés vízzel kikevert keményítőt hozzáöntjük, besűrítjük. A sült tökkel tálaljuk.
Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/